Gesloten bodemenergiesystemen

Bij BoutenGeotron leggen we tot op grote dieptes gesloten bodemenergiesystemen aan. Deze aardwarmte-installaties zorgen voor de verwarming én koeling van woningen en kantoren. Voor zowel nieuwbouwprojecten áls bestaande huizen en kantoren. En dat is altijd maatwerk. We gaan graag met je in gesprek over hoe wij jou kunnen helpen. 

Content Paragraphs

Boren tot een diepte van 200 meter

Op locatie boren we tot een diepte van wel 200 meter en brengen we warmtewisselaars verticaal de grond in. Hoe diep we boren en hoeveel warmtewisselaars nodig zijn hangt af van de bodemgesteldheid, de beschikbare ruimte en de grootte van het gebouw dat verwarmd of gekoeld moet worden. Deze bodemenergiesystemen leggen we aan bij zowel grote nieuwbouwprojecten als individuele huizen en bij kantoren. Graag bespreken we graag wat we voor jouw project kunnen betekenen.

Zo werkt een gesloten bodemenergiesysteem

Gesloten bodemenergiesystemen zijn geschikt om gebouwen te verwarmen én koelen. We noemen ze ook wel bodemwarmtewisselaars. Of ‘U-lussen’. Een gesloten bodemenergiesysteem is een installatie waarmee vloeistof door gesloten leidingen door de bodem wordt geleid. Hiermee onttrek je warmte of koude aan de bodem. Deze warmte of koude zorgt vervolgens voor de verwarming of koeling van een woning of kantoor.