Werken in winterse omstandigheden

donderdag, 23 dec 2021
Middle section

Een winterse dag is heerlijk. Sneeuw en ijs zorgen in deze tijd van het jaar toch voor dat net beetje extra sfeer. Maar het kan wel ons werk bemoeilijken. Tijdens winterse omstandigheden werken wij gewoon door. Als het vriest, kunnen we met de machines werken. Maar enige voorzorgsmaatregelen zijn nodig om ons werk goed te kunnen doen en veilig te kunnen werken.   

Warmdraaien

Foto: © David Franke. 

 

Collega David Franke: "Zo starten we de machine rustig op en laten we hem eerst warmdraaien om de hydrauliek op te laten warmen. Bij het pulsboren werken we met water. Op een gegeven moment bevriest dit en is het rondom de machine in sommige situaties te gevaarlijk om te kunnen werken. In een weiland zoals hier is dit minder van belang."  

Pomp en slangen mogen niet bevriezen

David: "Om het water in de buis te krijgen om te kunnen boren, zorgen we ervoor dat de pomp en de slangen niet kunnen bevriezen. Anders zijn we verder van huis. Als het vriest kunnen we in principe boren in de grond omdat alleen de bovengrond bevroren is. Vaak is dat maar een paar centimeter tot een decimeter."

De foto’s zijn gemaakt in Heteren waar we onderzoek doen.

Hoe kunnen wij u helpen?