BoutenGeotron verzorgt machinale boorwerkzaamheden uit, die nodig zijn voor de bodemsanering van gebouw de Witte Dame in Eindhoven.

Content Paragraphs

Opdrachtgever: NTP

Toezichthouder: TAUW Nederland

Weten wat er in de bodem zit

Met het blote oog zie je vaak niet wat er in de bodem zit. En al helemaal niet in de grond onder een gebouw. Midden in het stadscentrum van Eindhoven werken wij op dit moment in opdracht van NTP. Onder het gebouw de Witte Dame dat in de jaren ’30 werd gebouwd als productielocatie van Philips bevindt zich een bodem- en grondwaterverontreiniging.

Daarnaast plaatsen wij een aantal diepe boringen en peilbuizen voor de monitoring van de bodem en het grondwater. Dit doen we in opdracht van de toezichthouder: ingenieursbureau TAUW Nederland. De boormethodes die we hiervoor gebruiken zijn sonisch boren en pulsboren. De werkzaamheden voeren wij gelijktijdig uit met 3 van onze boorstellingen.

De werkzaamheden duren tot november 2022. 

Schuin boren zorgt voor een extra uitdaging

Sonisch boren is voor ons gesneden koek, maar dit keer is het wel anders. We boren schuin onder hoeken van 10 tot 45 graden om op de juiste plekken onder het gebouw te kunnen komen. Dat maakt het een uitdagende opdracht. Door de zorgvuldige voorbereiding gaat het goed. Daarnaast hebben we in samenwerking met Alpha Akoestiek maatregelen getroffen om het geluid van het sonisch boren te beperken voor de omgeving.

Meer weten?
Paragraphs