In het Limburgse Heerlen werken wij op dit moment in een zandwinningsgroeve. In opdracht van Sibelco doen we hier geologisch onderzoek. Want hoe is de kwaliteit van het zand zo’n 10 meter onder de grond? 

Middle section

Met twee pulsboorstellingen kunnen we het bodemprofiel nauwkeurig in kaart brengen. Pulsboren is een boormethode waarbij we grond, in dit geval zand, door middel van een mantelbuis opboren. In de groeve in Heerlen boren we in totaal op 12 plekken van zo’n 10 meter diepte. 

Bodemmonsters

Een monster of een staal nemen uit de grond zorgt voor een goed uitgangspunt voor de winning in de groeve. Daarbij is het belangrijk dat we zeer nauwkeurig werken. De boorlocaties zijn dan ook vooraf door de opdrachtgever aangewezen. Om de kwaliteit te waarborgen is de snelheid van het boren ondergeschikt aan de kwaliteit van het genomen staal.  

Jarenlange samenwerking

Xander Maas (projectleider): “Sibelco is een fijne samenwerkingspartner. Wij voeren al tientallen jaren verkenningsboringen voor ze uit. Sibelco opereert wereldwijd. We zijn daarom al op mooie plekken geweest. In Nederland, België, Zweden en Spanje.” 

Sibelco 

Sibelco is een wereldwijd bedrijf voor materiaaloplossingen. De vestiging in Heerlen produceert silica, voornamelijk voor de bouw, glas, metallurgie en sport & vrije tijd.